Planlæg din træning

Træningspas med struktur  
Klatring er sjovest når der trænes intensivt. Det handler ligesom i alt anden sport om at strukturere træningen sådan at du udvikler dig , har det sjovt og undgår skader.
Træningen skal varieres sådan at du topmotiveret kan træne dine klatrefærdigheder i mange år frem.
Det er smart at have en overordnet simpel skabelon som du følger hver gang.

F.eks:
1 – Basis opvarmning
2 – Teknik træning Præcision
3 – Høj intensitet – Maksimal belastning  f.eks. Problem/Rute
4 – Middel eller varieret intensitet – f.eks. Temaer og øvelser
5 – Lav intensitet. Lette øvelser, – f.eks. mentaltræning
6 – Social hygge

1 Opvarmning  warm-up-blog-pic
Du vil klatre bedre, undgå skader og komme bedre i form, hvis du bruger tid på opvarmning. Det er klart sjovere og mest motiverende hvis man er flere. Opvarmning kan gøres på mange måder, men start med øvelser du kender i forvejen. Prøv at huske de opvarmnings programmer du har prøvet tidligere og tilpas dem.

2 Teknik træning
Opvarmningen afsluttes med fokuseret teknik træning. Det er her du har kniv skarpt fokus på udvalgte del-elementer af din klatreteknik.

3 Høj intensitet
Efter opvarmning og teknik gør du det hårdeste og mest krævende i dagens træningspas. Det kan være dagens tema, en særlig hård øvelse, udholdenhedstræning, Max-træning eller et svært rute projekt eller boulderproblem. Stop mens legen er god.

4 Middel eller varieret intensitet
Hoved parten af din træningstid bør ligger her. Det kan være et Tema, øvelser, mængde træning eller klatring som du har lyst til. Stop mens legen er god.

5 Lav intensitet (ned varmning)
De sidste 5-10 minutter bruger du på noget meget let klatring, hvor du har fokus på flydende sjov klatring. Det kan også være mental træning f.eks. faldtræning.

6 Social
Det er super vigtigt at hygge sig med vennerne i klubben men det gøres bedst inden eller efter træningspasset. Træningen er både bedst og sjovest hvis der er intensitet og fokus.
– Der er klar forskel på hyggetid og træningstid

 

Planlæg din klatretræning