Opvarmning

Opvarmning til klatring er langt hen ad vejen det samme som i andre idrætter. Her i opvarmnings menuer kan du finde basis viden om opvarmning.

Der kommer snart tekst og video til en komplet opvarmning, eksempler på almene opvarmnings-øvelser og øvelser som er særligt rettet mod klatring

Hvis du er på helt bar bund omkring opvarmning kan du tage udgangspunkt i følgende:

I gang – ca. 2 minutter – Varmen og pulsen op. Udstrækning.
Afslappede drejninger/ sving af de store muskler. F.eks. oppe fra ned: Hals, skuldre, krop og ben. – Hver muskel fra langsomt til stigende tempo.

Varmen op – ca. 2 minutter – Arbejde i de store muskelgrupper.
Tag f.eks. en håndfuld afslappede hop, knæbøjninger, mave bøjninger, ryg bøjninger og armstrækkere.

Pulsen op – ca. 3 minutter – Ca. samme øvelser som før, men højre tempo og længere tid. F.eks. en enkelt cirkel med 6 øvelser a 20sek. arbejde/ 10 sek. pause.

Udstrækning – 1-5 minutter – Sving og stræk alle de store muskler igennem, for at mærke om der er skavanker der kræver ekstra opmærksomhed.
Hvis du vil lave egentlig udstrækning, er det smart at lægge den nu før træning, så du får gavn af den under klatring.

Specialopvarmning – 1 -5 minutter – Her arbejder du de muskler du skal bruge senere. Hvis du skal lave noget du kender fra før ved du om der er nogle muskler der kræver ekstra opmærksomhed. Finger bøjerne skal strækkes, for at undgå at der er en enkelt fiber der er lidt kortere end de andre.

Klatreopvarmning 5-10 minutter – Rolig klatring stigende i intensitet på gode håndgreb. Her kan du passende arbejde målrettet med Teknik

Planlæg din klatretræning